22 dec 2020

Information från styrelsen

Av Mia Söderström | 2020-12-22 09:01

Ordförande har ordet

Det här året har inte varit som vanligt. Coronapandemin har drabbat hela samhället och alla oss mer eller mindre. Både vår- och höststäddagarna ställdes in och föreningsstämman genomfördes med få närvarande och med poströster.

Jul och nyår kommer inte heller att bli som vi är vana vid, men det blir trots allt en jul och vi kan glädjas åt många av våra traditioner, t ex den fina julgranen i parken. Ljus från balkonger och fönster lyser upp vintermörkret. Vi kommer kunna få njuta av skinka, sill och köttbullar och jag tror nog att tomten hälsar på hos en del av oss.

Vi har ett nytt år att se fram emot och det känns väldigt positivt att sjukvården snart kommer att kunna vaccinera mot Covid 19.

Jag ser fram emot att träffa er på vårstädningen. Jag ser också fram emot att träffa er på stämman nästa år.

Jag och styrelsen vill tillönska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år.

Birgitta Boström

Ordförande

Värme

Styrelsen har fått många synpunkter på värmen i lägenheterna och att det inte går att justera värmen på elementen. Vi har låtit göra en rengöring/avgasning av hela rörsystemet i husen för att få bort de föroreningar som bildats. Det kan dock dröja några veckor innan vi märker någon skillnad.

Soprummen

Nu inför julen vädjar vi i styrelsen till er att slå sönder/platta ihop kartonger och förpackningar för att alla julklappspaket ska få plats.

Tryggheten i Finnboda

I början av december fick alla föreningens medlemmar en skrivelse om hur vi kan bevara tryggheten i vårt fina område. Skrivelsen har satts samman gemensamt av alla föreningar och företagare i Finnboda och visar att det finns en samsyn och samverkan mellan föreningarna. Finnboda Port är numera anslutna till det som kallas ”blåljuskod i samverkan”. Det innebär att det finns en kod hos polisens lednings-central, som gör att all räddningstjänst kan komma in i våra fastigheter vid utryckning. Vi har också aktiverat en armbandskod, som Nacka lokalpoliser har vid tjänstgöring.

Tänk på att inte lämna brinnande ljus obevakade och glöm inte att släcka dem när du går hemifrån. Kontrollera gärna brandvarnaren och sist men inte minst, se till att inte ställa föremål på våningsplanen i trapphusen.

Hjärtstartare

Föreningen har investerat i en hjärtstartare, som placerats i entrén port 10. Förhoppningsvis kan vi under våren bjuda in till utbildning i hjärt- och lungräddning och att använda hjärtstartaren.

Föreningslokalen

Under hösten har föreningslokalen renoverats, nya möbler har köpts in och en duschkabin har installerats. Från och med 1 januari kommer hyran för lokalen vara 300 kr/dygn och 150 kr/dag.

HSB portalen och felanmälan

Styrelsen påminner om HSB portalen och att du kan hantera många ärenden genom att logga in på portalen. T ex sker intresseanmälan och fördelning av parkeringsplatser numera i inloggat läge på hsb.se/stockholm, mina sidor, min bostad, mina köer.

Felanmälan görs via HSB portalen (du behöver inte vara inloggad) eller på telefon 010-442 11 00. Läs gärna mer på fliken Bostadsrättsintormation A-Ö. Se också anslag i entréerna om HSB´s riktlinjer när det gäller åtgärder hos boende p g a pandemin.

4 nov 2020

Byte av luftfilter - instruktion

Av Mia Söderström | 2020-11-04 11:14

Behovet av filterbyte är helt beroende på uteluftens kvalitet. Därför bör filtret kontrolleras med jämna mellanrum och bytas vid behov. Styrelsen rekommenderar byte en gång om året. Filtren säljs till subventionerat pris, 100 kr styck. Kontakta någon i styrelsen om du önskar köpa nya filter. 

Någon eller några gånger per år rekommenderas att man dammsuger filtren. Detta bör göras utomhus, 

22 okt 2020

Parken

Av Mia Söderström | 2020-10-22 17:19

För en tid sedan fick medlemmarna i föreningarna kring Parken en enkät för att svara på frågan hur Parken skulle kunna användas. Det är Finnboda Hamns Samfällighet som ansvarar för Parken och som arbetar vidare med de förslag som kommit in. Se vidare bifogade fil. 

11 maj 2020

Kontrollera årligen era vattenavstängare

Av Bennet Remnås | 2020-05-11 14:53

I er lägenhet finns ett antal vattenavstängare (Ballofix kranar) som

årligen bör kontrolleras för att inte fastna i något läge. bild med 

anvisningar bifogas.

Kalender
  • Uthyrd
    2024-03-31 13:00
  • Stämma samfälligheten
    2024-04-17 19:00
  • Uthyrd dag
    2024-04-21
  • Styrelsemöte Port
    2024-04-23 19:00
  • Uthyrd
    2024-05-01