21 dec 2021

Fungerar din brandvarnare?

Av Ylva Mattsson | 2021-12-21 08:39

En liten påminnare om att det är viktigt att vi alla ser till att våra brandvarnare fungerar. Testa för att säkerställa att batterierna inte är för gamla och behöver bytas ut.

15 dec 2021

Information från styrelsen

Av Mia Söderström | 2021-12-15 09:20

Ny portkod

Från och med 1 januari börjar den nya portkoden att gälla. Nästa byte sker 1 april. Den nya koden gäller också i garaget för in- och garaget mellan kl 22.00 och 06.00.

Beslutet att införa kod för passering genom garageportarna har fattats av Finnboda Hamns Samfällighet som ett led att öka säkerheten i garaget. En annan förändring är att tiden då garageportarna är öppna har kortats.

Värmejusteringen

Arbetet med att justera värmen i lägenheterna har nu slutförts och värmen är inställd på 21–22 grader. Enklast kontrolleras värmen genom att placera en termometer mitt i rummet cirka en meter upp, t ex ett bord. I övrigt hänvisar vi till den informationsfolder som Driftex delat ut till samtliga hushåll.

Soprum

Nu inför julen påminner vi om att kartonger ska plattas till innan de läggs i kärlen. Vi måste också upprepa att soprummen är avsedda endast för hushållssopor. Det är inte tillåtet att ställa in sådant som hör hemma på en kretsloppscentral, t ex EU-pallar skrivare, kaffebryggare, porslin etc.

Lösa föremål i trapphuset kan utgöra livsfara för dig själv, din familj och dina grannar

Trots upprepade försök att få acceptans för att inte placera föremål i trapphuset, måste vi konstatera att det fortfarande står barnvagnar, sparkcyklar med mera utanför många lägenheter. Trapphuset är en livsviktig utrymningsväg och det är absolut förbjudet att placera föremål, som antingen är av brännbart material eller som kan komma att vara i vägen vid utrymning. Detta regleras i Lagen om skydd mot olyckor 2 kap 2§, som innebär att du som delägare i föreningen har ett ansvar att förebygga brand och begränsa skador till följd av brand. Så här i juletid är det också viktigt att tänka på att släcka ljuset!

Radonmätning/Stamspolning

Vi påminner om att företaget Recover, som genomför radonmätning i inomhusluften i vissa lägenheter, återkommer torsdagen den 13 januari för att hämta radondetektorerna. Om ni inte har möjlighet att vara hemma ber vi er ta ner och hänga ut dosorna på dörrhandtaget.

I januari kommer vi att göra en stamspolning, dvs spolning av avlopp i kök och badrum. Det är företaget GG Högtryck som kommer att utföra arbetet, som planeras till 24 – 31 januari. Mer information kommer i januari.

Tips

Koppla gärna upp appen ”Min Brf” på din mobil för att där få nyheter från styrelsen och även ha föreningens hemsida lätt tillgänglig.

Ordförande har ordet

I höst har vi äntligen kunnat träffas på städdagen. Jag uppskattade verkligen att så många var med. Ett fint tillfälle för social samvaro och lite jobb i trädgården och husen. Roligt med alla barn som krattade löv med liv och lust. Ser fram emot vårens städdag med lite vårväder och förväntningar inför sommaren.

Nu nalkas vi julen med en annan förväntning. Julgranen är tänd i vår park och alla ljusgirlanger lyser från balkongerna. En fin och inbjudande julstämning möter oss. Lite snö har vi fått och vi får hoppas att det blir lite nysnö inför julen. Men det vore skönt att det inte blir för kallt så vi får möjlighet att njuta av fint julväder under jul-och nyårshelgen.

Lite ledighet blir det säkert för många, och en del av oss har säkert förväntningar på att tomten ska komma.

Med de orden önskar jag och övriga i styrelsen er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Birgitta Boström

Styrelsens ordförande