12 jun 2021

Information från styrelsen

Av Mia Söderström | 2021-06-12 11:17

Protokoll från ordinarie årsstämma 27 maj 2021

Nu ligger stämmoprotokollet på föreningens hemsida under flik Föreningsarkiv.

Rensning cyklar

Styrelsen har ställt undan de cyklar som hade märkning kvar efter 31 maj. Kontakt någon i styrelsen om du saknar din cykel.

12 jun 2021

Information till de boende i föreningarna, Finnboda

Av Mia Söderström | 2021-06-12 11:14

Det pågår en lantmäteriförrättning i Finnboda

Nedanstående information syftar till att beskriva arbetet med denna. Samma information går i princip ut till samtliga bostadsrättsföreningar i området. Vi kommer fortlöpande att informera om detta under processens gång.

Jag vill samtidigt passa på att önska alla en riktigt skön och avkopplande sommar. Tyvärr har vi inte kunnat träffas på vår- och höststädningsdagarna på grund av pandemin. Nu börjar ju regeringen gradvis öppna upp samhället igen. Känns väldigt skönt och jag ser verkligen fram emot att träffa er på höststädningsdagen som är planerad till den 26 september. Till dess önskar jag er en fin sommar.

Birgitta Boström

Ordförande

Finnboda Industrilokaler HB, ett företag som ägs av HSB, har lämnat in ett yrkande till Lantmäterimyndigheten i Nacka, att via förrättning AB137598 mellan sakägarna bilda Gemensamhetsanläggningar i Finnboda. Fram till nu har Finnboda Industri-lokaler HB haft ansvaret och förvaltat övrig allmän mark, alltså sådan mark som inte är tomtmark. Delar av denna mark ingår i de redan befintliga Gemensamhetsanläggningar som är bildade sedan tidigare, tillhöriga Finnboda Hamns Samfällighet (FHS) medan resterande mark och anläggningarnas huvudmannaskap ska nu klarläggas genom ovanstående förrättning.

Nu pågår förhandlingar med Lantmäterimyndigheten i Nacka, mellan alla bostads-rättsföreningar (11 stycken), Fastighetsbolaget Vimpelkullen AB och Finnboda Industrilokaler HB att bilda gemensamhetsanläggning/ar (GA) i Finnboda, för den kvarvarande marken, vägar, parkeringsplatser, ledningar, pumpanläggningar m m.

Det som ska beslutas och diskuteras är:

  • Vilka anläggningar är gemensamma och ska ingå i GA
  • Vilka avgränsningar/områden ska göras
  • Vilka fastigheter har nytta och användning av anläggningarna
  • Ska det bildas en eller flera GA
  • Vilka andelstal ska varje förening ha
  • Det finns upprustningar som behöver göras före övertagandet – som bör klargöras och hur det ska utföras
  • Vilka ekonomiska konsekvenser detta kommer att innebära

Möten och diskussioner med representanter i de olika föreningarna har pågått under några år och blivit försenat av olika anledningar. Pandemin har även hindrat diskussioner och möten.

I maj 2021 har samtliga berörda sakägare tagit ett nytt grepp och skrivit avtal med Rickard Hellemar, BRAM AB, som är en fristående och oberoende person och f d lantmätare. Hellemar har haft nyckelroller i företag och större utvecklingsprojekt inom bygg och fastighetsbranschen. Han ska bistå föreningarna och har påbörjat arbetet med att skriva yrkande/yrkanden till Lantmäterimyndigheten, eftersom bedömningen är att alla bostadsrättsföreningar (11 st + Vimpelkullen) behöver stöd i detta viktiga arbete. Hellemar har börjat sitt arbete och kommer att analysera vilka anläggningar som ska ingå i de framtida GA-anläggningar som ska bildas.

En styrgrupp har bildats som består av ordförande eller ledamot med beslutsmandat från alla bostadsrättsföreningar i Finnboda samt en representant från fastighetsbolaget Vimpelkullen.

Varje möte protokollförs och skickas sedan till respektive föreningsstyrelse som ansvarar för att besluten redovisas och förankras i varje enskild styrelse.

Vidare information om ovanstående förrättningsärende kommer fortsättningsvis att förankras och varje bostadsrättsförening kommer i sin tur informera de boende via hemsidan eller särskilda informationsmöten/skrifter.

//Styrgruppen i Finnboda

Kalender
  • Uthyrd
    2024-03-31 13:00
  • Stämma samfälligheten
    2024-04-17 19:00
  • Uthyrd dag
    2024-04-21
  • Styrelsemöte Port
    2024-04-23 19:00
  • Uthyrd
    2024-05-01