26 apr 2021

Information från Finnboda Hamns Samfällighet - FHS

Av Mia Söderström | 2021-04-26 18:55

FHS förvaltar fyra gemensamhetsanläggningar: garaget, ytparkeringarna längs parken och på Kvarnholmsvägen samt lekplatsen mellan Brf Dunge, Allé och Saltsjö Vy. I styrelsen för FHS ingår representanter för de fem bostadsrättsföreningarna som är medlemmar i FHS: Brf Dunge, Brf Allé, Brf Saltsjö Vy, Brf Hage och Brf Port. Brf Saltsjö Vy har endast del i lekplatsen, medan övriga har del i alla fyra gemensamhetsanläggningar.

Under det senaste året har FHS arbetat bl a med garaget, där de tre garageportarna byttes ut hösten 2020. Parkeringsbolaget CorePark, som har hand om parkeringsövervakningen i området kommer att börja övervaka även garaget och ta ut kontrollavgift för felparkerade bilar. FHS arbetar också med att tillsammans med styrelserna i respektive förening förbättra säkerheten i garaget. T ex diskuteras rondering ett bevakningsbolag nattetid.

Under 2019 och 2020 gjordes jordförbättringar av den stora gräsytan i parken. Ett dött träd har tagits bort. Det pågår ett arbete med att se över möjligheterna att utveckla den stora gräsytan. Det arbetet utgår från en enkät som skickades ut till de boende i de fyra berörda bostadsrättsföreningarna.

Sedvanligt underhållsarbete och besiktning har gjorts när det gäller lekparken. Det pågår ett arbete med att se över möjligheterna att förbättra belysningen vid lekplatsen.