16 mar 2022

Information från styrelsen - mars 2022

Av Mia Söderström | 2022-03-16 19:01

Ny portkod

Den 1 april byter vi portkod. Den nya portkoden finns på informationen som idag delats ut till alla hushåll.  Nästa byte sker 1 juli. Den nya koden gäller också i garaget för in- och ut passage mellan kl. 22.00 och 06.00.

Städdag söndagen den 10 april

Söndagen den 10 april välkomnas du till en gemensam städdag med dina grannar. Vi träffas utanför port 10 kl.10.00. Vi kommer att markera cyklar i cykelförråden. Kontrollera gärna en extra gång att din cykel, eller om du har saker i barnvagnsrummet, inte har kvar någon markering sedan förra städdagen. Vi rensar och ser till att få bort grus och skräp på området närmast husen. Som avslutning samlas vi kring grillen för korvätning och fika. Ta denna möjlighet att träffa nya och gamla grannar!

Sopkärl och soprum kommer att rengöras av vår entreprenör under vecka 14.

Planteringslådor

Det har inkommit förfrågningar om att placera ut planteringslådor (pallkragar)
där föreningens medlemmar får möjlighet att odla grönsaker, blommor mm.

Med anledning av det vill vi undersöka hur stort intresset för det är bland övriga medlemmar för att se om vi ska ta frågan vidare eller inte.

Är du också intresserad?
Lägg då en lapp med ditt namn, e-postadress och mobilnummer i föreningens postfack i port nr 10. Vi behöver din återkoppling senast den 31 mars.

Föreningens ordinarie årsstämma den 12 maj

Föreningens ordinarie årsstämma kommer att hållas torsdagen den 12 maj. Vi återupptar traditionen att efter stämman samlas kring en italiensk buffé.

Radonmätning

Mellan 9 november till 13 januari genomfördes radonmätning i 40 lägenheter genom att det placerades ut s k radonpuckar. Alla inhämtade mätvärden var godkända med god marginal.

Stamspolning

24 – 31 januari genomfördes stamspolning av avloppsledningarna. Det var endast cirka 1 lägenhet per port som man inte fick tillträde till, vilket är en bra träffbild. Ledningarna i port 2 filmandes och de såg fina ut. Ingen notering om att ledningarna var i dåligt skick eller felaktigt installerade.

Dock är det viktigt att tänka på vad vi slänger i avloppen. Det är till exempel bra att torka ur stekpannan med hushållspapper som slängs i soporna och inte diska pannan med fettrester kvar. Någon gång då och då rekommenderar vi att spola avloppet med diskmedel och hett vatten.

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

Styrelsen har planerat för att genomföra en s k OVK, obligatorisk ventilationskontroll, i början av juni. Mer information kommer, men vi vill redan nu understryka att det är en tvingande åtgärd och därför måste tillträde ges till respektive lägenhet. I samband med kontrollen kommer luftfiltren i alla lägenheterna att bytas ut på föreningens bekostnad.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Kalender
  • Uthyrd
    2024-03-31 13:00
  • Stämma samfälligheten
    2024-04-17 19:00
  • Uthyrd dag
    2024-04-21
  • Styrelsemöte Port
    2024-04-23 19:00
  • Uthyrd
    2024-05-01