Brf Fredhälls Gård 3 | 769618-1846
23 dec 2019

Nyhetsbrev december 2019

2019-12-23 17:56

Städdagen i november
Tack alla ni som var med på städdagen eller gjorde en uppgift vid en annan tidpunkt! Det är roligt att fler och fler ställer upp och tar hand om vår gemensamma fastighet. Förutom sedvanlig lövkrattning på gårdarna putsades fönster och ytterligare vindsförråd som inte använts på många år städades ur. Det finns fortfarande extra förråd att hyra för den som önskar. De kostar 150-300 kr/månad beroende på storlek. Kontakta styrelsen om du är intresserad.

Sortering av matavfall
Som tidigare meddelats planerar vi för att ge medlemmarna möjlighet att sortera även matavfall på gården. Idag har vi sex sopkärl för hushållsavfall och två av dessa kommer att anpassas för matavfall. Vi hoppas kunna komma igång senare under vintern. Mer information följer när vi har fått datum bekräftade.

Parkeringsplatser
Det finns nio parkeringsplatser på gården som för närvarande är uthyrda. Fyra personer står i kö men samtliga har nyligen tackat nej, så är du intresserad av en parkeringsplats kan du kontakta styrelsen för att ställa dig i kö.

Snöskottning på gården
Det ser ut som att snön dröjer även i år. Om den så småningom kommer tar vi själva hand om snöskottningen på parkeringen och gården. Det är allas vårt ansvar att hjälpa till, skyfflar och borstar finns antingen i portarna eller på toaletten mitt emot tvättstugan. Ju fler som skottar desto mindre ansträngning blir det för var och en.

Brandsäkerhet
Här är några goda råd för att minska risken för bränder i jul:

• I juletid spenderas mycket tid i köket. Lämna aldrig mat under uppvärmning på spisen och gå ut. Matfett som hettas upp för mycket börjar lätt brinna. Om smöret eller oljan skulle fatta eld sprider sig elden mycket snabbt via fläkten. Om en olje/smörbrand uppstår – kväv elden med ett lock eller en plåt, aldrig med vatten.

• Ha alltid uppsikt över levande ljus. Släck dem om du lämnar rummet. Se till att inte ha brandfarligt material i närheten av ljusen, som mossa eller gardiner.

• Ställ aldrig värmeljus direkt på en bordsskiva. Ställ inte heller värmeljusen för tätt, det ska vara en hand emellan varje värmeljus.

• Stäng av den elektriska adventsljusstaken med strömbrytare eller genom att dra ur kontakten, inte genom att skruva ur ett av ljusen

Det finns brandsläckare i trapphusen, titta gärna var de sitter om du inte redan vet.

God Jul och Gott Nytt År
Slutligen vill styrelsen passa på att önska alla medlemmar en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!

//Styrelsen