Nybodahöjden 1 | 769602-0739
27 nov 2015

Info från fibermöte och om dålig värme i lägenheterna

Av Marina Krig | 2015-11-27 23:01

Fibermötet

Igår 25/11 höll vi infomöte om fiber i styrelserummet. Representanter från Telia gick igenom vad fiberuppkopplingen kan erbjuda i form av olika tjänster. Frågor besvarades och vi fikade tillsammans. Här kommer en kortfattad förklaring till vad som kommer att ske och vad du behöver göra:

1. Fundera över vad du vill använda din fiber till (extra tv-utbud utöver det föreningen erbjuder (Telia tv-paket Start)? Ip-teleoni? Surfa?). Du hittar allt, och de olika leverantörerna du kan välja mellan, på antingen bredbandswebben.se eller på (telias) oppenfiber.se. Se över och/eller avsluta dina abonnemang.

2. Kommande veckor kommer du bli uppringd av installationspersonal som vill göra upp en tid för installation.

3. En mediaomvandlare (ett litet väggskåp) kommer att monteras i varje lägenhet i hallen i anslutning till telefonuttaget. Från denna kommer två stycken boxar att kopplas: tv-box och router. Efter detta avslutas föreningens åtaganden gällande fiberuppkoppling.

4. I det här steget börjar dina egna, personliga val för den uppkoppling just du har skaffat abonnemang för. Du kan besöka vilken Telia-butik som helst för mer hjälp i dina val. Det var Telia-butiken i Skärholmen centrumsom var med på infomötet och de tar gärna emot frågor och besök.

 

Dålig värme i lägenheterna

Som många av er upptäckt är det någon vajsing på vår värme. Vi kommer så snart det bara är möjligt få hit värmetekniker som ska undersöka värmecentralerna i källarna på alla tre hus.

Det du själv måste kolla är att du har bytt filter och rengjort din lägenhets ventilaton. Ventilationsluckan sitter i din lägenhets förrådsrum på väggen.

Just nu har vi lite tur med vädret då det inte är så många minusgrader, men vi hoppas det löses de närmsta dagarna.

Vi kommer även att göra en OVK-kontroll, ventilationskontroll, i alla hus. Att ventilationen fungerar bra hänger ju ihop med värmen. Denna kommer ske efter årsskiftet och vi återkommer med mer info nä det närmar sig.

 

Styrelsen

21 okt 2015

Infomöte om fiber 25/11

Av Marina Krig | 2015-10-21 10:59

Onsdag den 25/11 kl 19.00 kommer vi att hålla infomöte om fibertjänster i styrelserummet (bakom hus 2, mot Årstabergsvägen).
Vi bjuder på fika.

Vi kommer ha en representant från Telia närvarande som kan informera och svara på frågor.
Gå in på oppenfiber.se innan mötet och informera dig!

Vår nuvarande bredbandsleverantör (comhem) kommer en längre överlappningstid finnas kvar. Vi kommer dock, så snart fibern är inkopplad, kunna distribuera Telias grund-tv-utbud till alla lägenheter.

I slutet av november kommer fiberinstallatören vilja ha tillgång till din lägenhet för att slutföra installationen och vi kommer återkomma om nyckelinsamling. Även om du inte, just nu, kommer använda dig av fibern ska installation ske i alla föreningens lägenheter.

/Styrelsen

28 aug 2015

Höstinfo till alla medlemmar

Av Marina Krig | 2015-08-28 13:04

Trots att sommaren snart är över har vi långa, varma kvällar på Nybodahöjden. Vi i styrelsen rivstartade i veckan med det första mötet. Om du vill träffa oss kan du titta i kalendern här på hemsidan för att se de inplanerade datumen för styrelsemöten.

Allmänt infomöte för gamla och nya medlemmar ihop med Höststäddag lördag den 26/9 10-12
Vi har under året fått en del nya medlemmar till föreningen och vi tycker att det är dags att påminna och hjälpa alla att sköta sina lägenheter på bästa sätt. Därför vill vi ha ett infomöte där vi pratar om hur ventilation och golvvärme fungerar och hur man ska hantera den som medlem.

Vi vill också öppna upp för andra frågor som kan finnas som rör skötsel och ansvar av lägenheterna. Har du en fråga som du tycker vi borde ta upp på detta möte, mejla styrelsen!

Lördag 26/9, kl 10.00-12.00. 

Vi träffas på gräsmattan framför Hus 2 och vid dåligt väder i styrelserummet bakom hus 2. Vi börjar med infomötet, fortsätter med städning och avslutar med fika/korvgrillning.

Komposter, träd och buskar
Vår förening har inte någon/några platser för kompost från växtdelar eller kvistar/grenar. Vi hänvisar till Östberga återvinningscentral. Finns det ett behov av iordningställd kompostplats, hör av er till styrelsen så att vi får en uppfattning om behovet!

Under våren tog styrelsen beslutet att ta över ansvaret för beskärning av de träd som står på vår mark (framför våra tre respektive hus). I dagarna håller träden på att beskäras och vi hoppas att vi ska få ett enhetligt utseende och en beskärning som är bra för träden.

På en del håll växer buskar framför husen lite väl vilt. I ordningsreglerna finns uttryckt att vi strävar efter att bevara områdets karaktär och hålla efter. På höststäddagen kommer vi att klippa dessa.

Fiberinstallation
Det har varit ett drygt arbete det här året att få till och slutföra fiberinstallation i vår förening. Vi kan nu informera om att allt planeras vara klart till början av december.

Det är Telia som utför installationen av öppen fiber. Gå in och läs på oppenfiber.se!

Den 20/11förväntas fiberframdragning till alla lägenheter vara klart. Därefter ska installation och inkoppling av uttag i varje lägenhet utföras.Vi tror att under första veckan i december ska varje lägenhet kunna nyttja fibern. Då får alla lägenheter Telias TV-paket Start (kostnaden för detta ingår i månadsavgiften, precis som idag). Enskild medlem kan nu nyttja sina beställda respektive tjänster via öppen fiber.

Vi kommer att ha ett infomöte under november där man ska kunna få svar på alla frågor och bli informerad om hur man ska agera om man vill ansluta sig till fiber. På mötet kommer personal från Telia att vara med. Vi återkommer med datum för Infomöte Fiber!

Får på Nybodahöjden
Jonny Lyrberg och Magnus Barthelsson på Nybodaringen 79 har sedan sommaren en liten flock får bredvid Hus 1. Fåren kommer att vara kvar till vintern och efter det tas inhägnaden bort. Alla är välkomna att titta på och klappa fåren! 

Jonny och Magnus har ju även sen tidigare höns. Om du vill kan du köpa ägg av Jonny och Magnus. Ring på 79:an och hör efter!

Djurens inhägnader och hus står på Stockholms stads mark och alla tillstånd från kommunen innehas naturligtvis av Jonny och Magnus. Har du frågor kring djuren eller inhägnaderna, tveka inte att prata med Jonny, Magnus eller mejla styrelsen.

Nybyggnationer nära oss
I backen nedanför Hus 1 förbereds bygge för fullt. Just nu är det markarbete med en del sprängningar och det kommer så småningom övergå i husbyggen. Vi bevakar om sprängningen påverkar sättningar eller sprickor genom ett uppsatt mätinstrument på baksidan av Hus 1. Hör av dig till styrelsen om du upptäcker någon skada eller annat som du tror har åsamkats av sprängningarna.

Liljanskolan håller på att byggas om till bostadsrätter som planeras vara inflyttningsklara till årsskiftet. Samfälligheten kommer att prata med den nya bostadsrättsföreningen om allmänna frågor som rör oss alla på Nybodahöjden. Vi vet att det är en del nya bostadsägare som strövar omkring fastigheten på baksidan av Hus 3 för att se hur arbetet fortskrider. Det är flera av de nya ägarna som redan idag bor på Nybodahöjden och som kommer flytta in i det nya huset.

Nybodahöjden finns på Facebook
Nyligen har en facebook-grupp startats som heter Vi på Nybodahöjden. Syftet med den är att alla som bor på Nybodahöjden ska kunna ha ett gemensamt forum. 
Gå in och kolla och be att få gå med i gruppen!

Vi på Nybodahöjden

4 jun 2015

Nedblåst träd

Av Marina Krig | 2015-06-04 20:30

Ett träd vid hus 2 har blåst omkull. Trädmästarna kommer att ta hand om trädet så snart som möjligt. 

/styrelsen

1 jun 2015

Vill du läsa om årsstämman?

Av Marina Krig | 2015-06-01 21:46

Nu finns stämmoprotokoll, årsredovisning och namnen på 2015 års styrelse på hemsidan.

På sidan "Om föreningen" hittar du materialet.

/Styrelsen

8 maj 2015

Dokument inför årsstämman

Av Michael Kazarnowicz | 2015-05-08 16:48

Nu finns alla dokument inför årsstämman att ladda hem digitalt. Du hittar dem under "Kalendarium" i menyn ovan.

9 apr 2015

Nu finns planer presenterade för grönområdena runt Nybodahöjden

Av Marina Krig | 2015-04-09 21:18

Stockholm stad presenterar tankarna kring grönområden och parker runt Nybodahöjden.

Läs här!

http://bygg.stockholm.se/PageFiles/968915/150401_Parkprogram.pdf

 

26 mar 2015

Motioner till årsmöte och städdag

Av Michael Kazarnowicz | 2015-03-26 15:36

För dig som är intresserad av att lämna in motioner till vår ordinarie årsstämma (som äger rum tisdag 19 maj) så gäller 10 april som sista inlämningsdag. Motioner kan lämnas in på papper i föreningens brevlåda på Nybodaringen 61 eller i ett mail till styrelsen@nybodahojden.se

Vi har gjort ett e-postutskick om detta. Vet du med dig att du inte fått det, kontakta då Michael Kazarnowicz på Nybodaringen 24, kazarnowicz@gmail.com så att vi kan uppdatera din adress i vårt system.

Vi vill också passa på och bjuda in till vår städdag när vi samlas och städar ut gemensamma utrymmen. Städdagen kommer att äga rum lördag 9 maj klockan 10.00

7 feb 2015

Datum för årsstämma 2015

Av Marina Krig | 2015-02-07 19:21

Den 19 maj kl.19.00 är det årsstämma för vår förening. Styrelsen återkommer med kallelse och plats.

Du kan klicka på "Kalendarium" uppe till höger i sidans meny för att se datum för bl a styrelsemöten fram till stämman.

/Styrelsen

20 jan 2015

2 MC-platser lediga i garaget

Av Michael Kazarnowicz | 2015-01-20 19:47

Vi har två MC-platser i garaget som är lediga. I första hand skall dessa gå till medlemmar, i andra hand kan de hyras ut till boende i andra föreningar på Nybodahöjden. Kostnaden är 420 kronor per månad. Vänligen skicka e-post till styrelsen om du är intresserad.