Nybodahöjden 1 | 769602-0739
27 nov 2015

Info från fibermöte och om dålig värme i lägenheterna

Av Marina Krig | 2015-11-27 23:01

Fibermötet

Igår 25/11 höll vi infomöte om fiber i styrelserummet. Representanter från Telia gick igenom vad fiberuppkopplingen kan erbjuda i form av olika tjänster. Frågor besvarades och vi fikade tillsammans. Här kommer en kortfattad förklaring till vad som kommer att ske och vad du behöver göra:

1. Fundera över vad du vill använda din fiber till (extra tv-utbud utöver det föreningen erbjuder (Telia tv-paket Start)? Ip-teleoni? Surfa?). Du hittar allt, och de olika leverantörerna du kan välja mellan, på antingen bredbandswebben.se eller på (telias) oppenfiber.se. Se över och/eller avsluta dina abonnemang.

2. Kommande veckor kommer du bli uppringd av installationspersonal som vill göra upp en tid för installation.

3. En mediaomvandlare (ett litet väggskåp) kommer att monteras i varje lägenhet i hallen i anslutning till telefonuttaget. Från denna kommer två stycken boxar att kopplas: tv-box och router. Efter detta avslutas föreningens åtaganden gällande fiberuppkoppling.

4. I det här steget börjar dina egna, personliga val för den uppkoppling just du har skaffat abonnemang för. Du kan besöka vilken Telia-butik som helst för mer hjälp i dina val. Det var Telia-butiken i Skärholmen centrumsom var med på infomötet och de tar gärna emot frågor och besök.

 

Dålig värme i lägenheterna

Som många av er upptäckt är det någon vajsing på vår värme. Vi kommer så snart det bara är möjligt få hit värmetekniker som ska undersöka värmecentralerna i källarna på alla tre hus.

Det du själv måste kolla är att du har bytt filter och rengjort din lägenhets ventilaton. Ventilationsluckan sitter i din lägenhets förrådsrum på väggen.

Just nu har vi lite tur med vädret då det inte är så många minusgrader, men vi hoppas det löses de närmsta dagarna.

Vi kommer även att göra en OVK-kontroll, ventilationskontroll, i alla hus. Att ventilationen fungerar bra hänger ju ihop med värmen. Denna kommer ske efter årsskiftet och vi återkommer med mer info nä det närmar sig.

 

Styrelsen