Nybodahöjden 1 | 769602-0739
19 jan 2016

Värme i din lägenhet - felsökning och såhär gör du!

Av Marina Krig | 2016-01-19 20:47

Flera medlemmar har hört av sig till styrelsen med värmeproblem nu när det är kallt ute. Vi har haft värmetekniker som tittat på de centrala värmecentralerna och konstaterat att de fungerar som de ska.

I våra lägenheter samverkar ventilation och golvvärme för inomhusklimatet därför behöver du tänka på att byta ventilationsinsatsen.

Här kommer en lathund för felsökning om du har problem med värmen:

1. Har du rätt ventilationsinsats isatt?

Öppna luckan till ventilationssystem som finns i ditt förrådsrum. Du har två insatser: en sommarinsats (med massa hål i, denna insats ger ingen värme) och en vinterinsats (med vertikala lameller som är en värmeväxlare). Du ska under vinterhalvåret följdaktligen ha vinterinsatsen isatt. 

Filtret som är löstagbart bör även det bytas/tvättas med jämna mellanrum. Vill du ha nytt filter, hör av dig till styrelsen eller kom förbi styrelserummet i samband med styrelsemöte(se datum på hemsidan).

2. Är pumpen rätt inställd?

Den svarta Grundfos pumpen ( som pumpar varmvattnet i golvvärmen) finns även den bakom lucka i förrådsrummet. De gula ljusindikatorerna ska lysa. Du kan öka genom att trycka på plus-knapp. På ovansidan av pumpen sitter en liten plastficka med en bruksanvisning som du kan läsa om du vill.

3. Är rören varma?

Känn på röret före och efter pumpen. Det ska vara varmt både före och efter. 

Är det inte det ska tekniker tillkallas: RT Driftservice, Hans Eric Rödjemyr, 
hans-eric@rtdriftservice.se08 – 735 44 40

Hör av dig till styrelsen om inget av ovan fungerar eller om du har andra problem som inte är beskrivna här.

Hälsningar
Styrelsen