28 okt 2019

Golvvärme och underhållsarbete

2019-10-28 20:48

De senaste dagarna har det blivit kallare och ett flertal har anmält svalare temperatur i lägenheterna. Vi har idag justerat upp värmekurvorna för Hus 2 och 3. Observera att det ett par dagar innan det kan märkas en förändring.

Styrelsen har även lagt information i brevlådorna kring underhållsarbete. 

14 okt 2019

Golvvärme och handdukstorkar uppdatering

2019-10-14 21:44

Ang felanmälningar efter byte av styrsystem så har styrelsen fått en bättre uppfattningen om problemet. Nedan följer en uppdatering av läget.

Nya styrsystemet är inställt med en lägre värmekurva än innan. Information har getts till styrentreprenören att det är golvvärme som värmer lägenheterna. Han anpassade då värmekurvan efter det. Vi tror den gamla stod lite väl högt och nu ska det vara anpassat för golvvärme där vi även återvinner ventilationsluften.

Lite värden från värmekurvan är:

10grader ute = 25 grader ut till golvvärmeslingorna

0 grader ute = 30 grader ut

-20 grader ute = 40 grader ut.

Temperaturen ut ändras efter varje grad.

Man tappar några grader på vägen från undercentralen så om du har 22-23 grader i golvet när det är 10 grader varmt ute så funkar golvvärmen som inställt.

22 grader på golvet kan upplevas lite kallt men du har ändå 22-25 grader i din lägenhet. I alla fall om du har vinterinsatsen installerad i ditt ventilationsaggregat. Denna är det dags att byta till om ni inte redan gjort det.

Lägg en termometer på golvet. Lägg den i vardagsrummet. Titta även i centralen bakom luckan. Där finns det en termometer på ett av rören, oftast nära en shunt (vit vrede som man kan vrida på). Termometern skall visa ca 22-25 grader. Ifall detta inte är fallet så skall ni höra av er igen.

Vi får prova oss fram om denna värmeinställning är rätt för oss. Ju lägre temperatur vi skickar ut till lägenheterna ju mer pengar sparar föreningen.

När det gäller handdukstorken så går denna på varmvatten vilken är bekräftat att vi alla har. Dock så är handukstorken kall för en del och denna måste mest troligt avluftas. Vi kommer gå runt och åtgärda detta. Vi tar kontakt med er.