6 jun 2023

Information från samfälligheten - Förnyelse av parken

Av Sofie Lundell | 2023-06-06 12:45

Hej alla grannar,

Vi i FHS (Finnboda Hamn Samfällighetsförening) har nu beställt arbetet med att få vår park mer attraktiv med fler sittgrupper och växter. Planeringen har varit på gång sedan 2019 och är baserad på den enkät som genomfördes bland de boende runt parken där vi fick önska hur vi ville förnya parken.

Med start den 14 juni kommer vi göra en oval yta mellan hästgruppen och hålet för el till bland annat julgranen (se bild nedan). Arbetet kommer pågå relativt intensivt under några veckor för att helt stanna av mellan vecka 28–31 då vår entrepenör Värmdö Maskin och Service (VMS) går på semester.

Möjligen är arbetet klart innan dess men är beroende på leveranstiden på belysning och möbler. En del växter kommer att planteras i höst men ni får ha tålamod till våren 2024 då det är planteringstid för resterande växter.

På nedan bild ser ni placeringen. Parken kommer även fortsättningsvis ha gott om utrymme för spontana aktiviteter som lek och spel.

På den andra bilden nedan ses utformningen av ovalen som kommer att kantas av storgatsten och växter. Sittgrupperna som finns placerade i ovalen kommer vara fastgjutna och öppningen ger möjlighet att bygga på med våra befintliga portabla bord/bänkar.