8 sep 2021

Nyhetsbrev September 2021

2021-09-08 17:28

Fasadrenoveringen

Vi kan nu glädjas åt att vi har en jättefin fastighet i ett mycket gott skick!

Den 14 juli hade vi slutbesiktning av fasadprojektet som formellt blev godkänt av besiktningsmannen. Det fanns dock anmärkningar som entreprenören ska åtgärda senast den 30 september men där de flesta redan är klara. Ekonomiskt så klarade vi projektet med god marginal jämfört med den budget vi hade satt upp. Utöver det fastpris som låg till grund för avtalet avsatte vi en budgetreserv för att täcka tillkommande kostnader, men behövde bara använda en liten del av reserven. Tack till er alla för stort tålamod och gott samarbete under projektets gång!

Städdag 17 oktober

Höstens städdag är satt till den 17 oktober. Vi samlas på parkeringen kl. 10.00 för utdelning av arbetsuppgifter etc. Städdagarna är otroligt viktiga för att bidra till att hålla fastigheten i ett bra skick, förbättra de gemensamma ytorna samt att träffa grannar. I och med rådande Covid-19 tar vi självklart hänsyn och håller avstånd till varandra. Upplever du symptom så stannar du hemma. När vi är klara bjuds det på något välförtjänt gott att äta. Mer information om städdagen kommer i ett separat mail.

Hemsidan

Hemsidan uppdateras löpande och vi genomför just nu förbättringar av de policys vi har för att underlätta för dig som boende vid tex ansökan om renovering, andrahandsuthyrning och liknande ärenden. Om du har förslag på hur vi kan förbättra/förtydliga informationen uppmuntrar vi att skicka in förbättringsförslag.

Cykelrummet

Cykelrummet har under våren/sommaren använts utav entreprenören som genomfört fasadrenoveringen. Vi kommer under hösten se över hur vi kan förbättra cykelrummet, men redan nu kan vi börja använda det igen. Kom ihåg att utrymmet är begränsat så undvik att ställa din cykel där om du känner att din cykel inte behöver stå inne, detta för att spara plats till de som verkligen vill ha sin cykel ståendes inne och använder den regelbundet. Vill du att din cykel står inne men du använder den inte regelbundet, då finns det plats uppe på vinden. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Generella trivselregler

Nu efter fasadrenoveringen vill vi skicka en vänlig påminnelse om trivselreglerna här i huset:

• Gör i ordning efter dig när du använt tvättstugan

• Undvik att röka på balkongerna

• Stäng grinden efter dig när du går ut den vägen så att obehöriga inte använder den som en genväg

Lokalen mot gården

Arkoo som varit hyresgäst i lokalen mot gården i över 30 år flyttar ut den 1 oktober och vi letar efter en ny hyresgäst. Styrelsen tog tidigt i våras ett beslut om att i första hand försöka hitta en ny hyresgäst som bedriver kontorsverksamhet dagtid i lokalen. Några företag har visat intresse för lokalen under våren men än har ingen nappat. Känner du till någon som kan vara intresserad av lokalen får du gärna vidarebefordra länken till annonsen i Lokalguiden. https://www.lokalguiden.se/lokal/rålambsvägen-70-72-fredhäll