3 nov 2020
Våra fruktträd

Våra fruktträd

2020-11-03 20:56

Under veckan har arborister varit här och beskurit körsbärsträden framför hus 1. 

Beskärning av äppelträden framför hus 1 och 2 är beställt och kommer att ske i februari-mars, beroende på väder. 

25 okt 2020

Framflyttat pga pandemin (Extrastämma 25 november kl 19.00)

2020-10-25 17:32

Uppdatering 2020-11-22

Pga smittläget i Stockholm och FHMs rekommendationer har styrelsen beslutat att flytta fram extrastämman och inte genomföra den till veckan. Vi hoppas att situationen är mer gynnsam så att vi kan genomföra stämman i januari istället. Vi återkommer med ny kallelse.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag 25 november kl 19.00 har vi extrastämma i garaget i hus 2. Kallelse till stämman delas ut i brevlådor och finns publicerad nedan med tillhörande handlingar.

Efter stämman ges en kort information om hur golvvärmesystemet fungerar.

Välkomna!

PS Visste du att du kan ta del av föreningens hemsida och nyheter i mobilen genom appen Min Brf?

Ladda ner, uppge adressen www.brftorget.se/nybodahojden och aktivera pushnotiser om du vill meddelas när styrelsen publicerat en nyhet.

4 okt 2020

Städdag med mera

2020-10-04 13:43

Tack alla som deltog på städdagen igår! Det betyder mycket för allas vår trivsel att omgivningar och soprum regelbundet tas om hand. Och, vilken tur vi hade med vädret!

De sopsäckar med trädgårdsavfall som står på södersidan om hus 2 kommer att forslas bort av vår förvaltare under kommande vecka. Ställ dit eventuella säckar som står på annan plats i området. 

Åtgärder, förutom injustering av golvvärme, som planeras framöver är:

  • beskäring av fruktträden framför hus 1 och hus 2
  • beskäring av buskar på södersidan av hus 2
  • röjning av sly vid norrgaveln på hus 3
  • utbyte av det felaktiga grus som lagts i grusgångar vid hus 1 och 3. 

Styrelsen återkommer med kallelse till extrastämma avseende stadgeändring. 

26 sep 2020

Injustering av golvvärme - start 5 oktober

2020-09-26 18:15

Under det gångna vinterhalvåret har vi i föreningen bytt styr- och reglerutrustning för värmeregleringen samt gått igenom samtliga lägenheters golvvärmesystem i enlighet med vår underhållsplan. Boenden har upplevt väldigt varierande temperatur i sina lägenheter. Injustering skulle ha skett under våren men har pga covid-19 behövt skjutas på. 

Vi avser nu att gå vidare med injusteringen vilket dels innebär byte till kulventiler samt byte av termostat för tilloppet och senare kontroll av temperatur. Detta kräver två besök, varav det senare vid låg utomhustemperatur. Syftet med åtgärderna är att alla ska få en behaglig inomhustemperatur samt att se över energiåtgången.

Injusteringen gör husvis och börjar med  hus 1 den 5 oktober, därefter hus 2 och slutligen hus 3. Arbetet beräknas pågå under ca 2 veckor. 

Golvvärmen kommer att stängas av medan byte av ventil och termostat görs. Flera lägenheter delar ofta samma tillförsel varför det är möjligt att det blir svalare i lägenheterna under tiden arbete utförs. Det är svårt för entreprenören att uppskatta tidsåtgång för respektive lägenhet. Det är därför inte möjligt att boka tid utan de behöver tillgång till era lägenhetsnycklar. Vänligen, se också till att entreprenören lätt har åtkomst till utrymmet vid golvvärmecentralen. 

Nycklar lämnas till Nybodaringen 61 senast söndag 4 oktober.     

17 sep 2020

Extrastämma och höststädning - ändrat datum till 3/10

2020-09-17 20:16

Lördag 3 oktober kl 10.00 har vi extrastämma i garaget i hus 2. Tidigare meddelat datum 26/9 gäller ej längre. Kallelse till stämman delas ut i brevlådor finns publicerat nedan med tillhörande handlingar.

Efter stämman ägnar vi några timmar åt att göra rent och snyggt runt våra hus och i soprum. Som avslutning bjuds vi på kaffe & kaka. 

Välkomna! 

PS Visste du att du kan ta del av föreningens hemsida och nyheter i mobilen genom appen Min Brf? 

Ladda ner, uppge adressen www.brftorget.se/nybodahojden och aktivera pushnotiser om du vill meddelas när styrelsen publicerat en nyhet.

4 apr 2020

Info gällande moms på era avier

2020-04-04 16:56

Vår förening använder sig av individuell mätning och debitering (IMD) vilket innebär att du som medlem betalar för din faktiska förbrukning av el..

Den 3 december 2019 kom Högsta förvaltningsdomstolen med en dom angående moms på IMD. Tidigare har ni inte betalat moms för detta men i och med nya domen är nu delen som rör el, vatten, värme och/eller gas skattepliktigt.

För dig som medlem innebär det att du framöver kommer betala moms för din förbrukning. Det kommer att läggas på din vanliga avi. Utöver det är det inget som du som privatperson påverkas av.

11 mar 2020

Eldebiteringar

2020-03-11 19:49

Vår förening har väldigt länge debiterat samma pris per kWh. Men vi behöver nu justera dessa. Elpriserna har gått upp och tidigare har vi kunnat täcka detta med andra kostnadsbesparingar. Detta är inte längre möjligt föreningen går med för stort underskott för elen. Eftersom priserna inte höjts på väldigt länge så höjningen markant, ca 70%. Detta påverkar efterdebiteringarna för 2019 som ni kommer få på nästa månadsfaktura samt nya debiteringar för 2020. Styrelsen jobbar givetvis för att sänka elkostnaderna.

2 feb 2020

Ny Fastighetsförvaltare from 1 februari

2020-02-02 11:29

Styrelsen har beslutat att avsluta fastighetskötselsavtalet med Allgranth.

Från den 1 februari 2020 så kommer Storholmen Förvaltning att sköta felanmälan och Fastighetsskötsel åt vår förening.

Alla fastighetsrelaterade ärenden kan anmälan på www.storholmendirekt.se alt 0771-786746. De nås Måndag-Fredag mellan 07.00-21.00.

För akuta åtgärder så kvarstår avtal med Dygnets Fastighetsjour. Ni når dessa på 08-187000.

Storholmen Förvaltning och Dygnets Fastighetsjour följer våra stadgar och avgör vem som är ansvarig för kostnad av åtgärd.