26 sep 2020

Injustering av golvvärme - start 5 oktober

2020-09-26 18:15

Under det gångna vinterhalvåret har vi i föreningen bytt styr- och reglerutrustning för värmeregleringen samt gått igenom samtliga lägenheters golvvärmesystem i enlighet med vår underhållsplan. Boenden har upplevt väldigt varierande temperatur i sina lägenheter. Injustering skulle ha skett under våren men har pga covid-19 behövt skjutas på. 

Vi avser nu att gå vidare med injusteringen vilket dels innebär byte till kulventiler samt byte av termostat för tilloppet och senare kontroll av temperatur. Detta kräver två besök, varav det senare vid låg utomhustemperatur. Syftet med åtgärderna är att alla ska få en behaglig inomhustemperatur samt att se över energiåtgången.

Injusteringen gör husvis och börjar med  hus 1 den 5 oktober, därefter hus 2 och slutligen hus 3. Arbetet beräknas pågå under ca 2 veckor. 

Golvvärmen kommer att stängas av medan byte av ventil och termostat görs. Flera lägenheter delar ofta samma tillförsel varför det är möjligt att det blir svalare i lägenheterna under tiden arbete utförs. Det är svårt för entreprenören att uppskatta tidsåtgång för respektive lägenhet. Det är därför inte möjligt att boka tid utan de behöver tillgång till era lägenhetsnycklar. Vänligen, se också till att entreprenören lätt har åtkomst till utrymmet vid golvvärmecentralen. 

Nycklar lämnas till Nybodaringen 61 senast söndag 4 oktober.